Middenlaan 57

9571 CE Tweede Exloërmond

0599-671209

Bij spoed toets 1

Praktische Informatie

stetoscoop

Praktische Informatie

Wij zijn de gehele dag telefonisch bereikbaar m.u.v. de overleg/pauze momenten. Deze momenten zijn van 10.00-10.30 uur en van 12.30-13.30 uur.

 

Er is een mogelijkheid om bloedafname te laten verrichten in ons centrum. Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de assistente. Vaak is het beter om nuchter te zijn bij het bloedonderzoek. Wij raden u aan dit te overleggen met de assistente. Bij een aantal onderzoeken is ook een ochtend urine nodig.

Voor het bestellen van herhaalmedicijnen adviseren wij u gebruik te maken van uw patiëntportaal of de receptenlijn. Het bestellen kan 24 uur per dag. Indien u op werkdagen uw herhaalmedicijnen voor 12.00uur besteld, staan deze 2 werkdagen later tussen 16.00 en 17.00 uur voor u klaar bij het apotheek-afhaalpunt in Valthermond.

Ingeschreven bij apotheek Appo Erica?
U kunt gebruik maken van de medicatie-afhaalautomaat, hierdoor kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week uw medicatie ophalen. Aanmelden kan via uw apotheek (website). 


Let op:
 niet alles kan in de automaat: koelproducten en grote verpakkingen moeten alsnog bij het uitdeelpunt in Valthermond afgehaald worden, zie afhaaltijden

Nieuwe patiënten binnen de regio zijn welkom.
 
We maken alvorens we u inschrijven altijd een kennismakingsafspraak bij één van de praktijkhouders. U kunt na akkoord van de huisarts een inschrijfformulier in vullen op de website.
 
U dient zelf na akkoord van inschrijving uw oude praktijk in te lichten over uw overstap. Alleen met uw toestemming kunnen/mogen zij uw medische dossier verzenden. Wees ervan bewust dat zonder dossier we uw minder goed kunnen helpen en geen medicatie kunnen verstrekken.

Wat is een urineonderzoek?
Een urineonderzoek wordt aangevraagd als uw huisarts uitsluitsel wil geven over de aanwezigheid van een blaasontsteking . Deze urine kunt u inleveren bij de doktersassistente. Opvangpotjes zijn verkrijgbaar bij de assistente.

Voorbereiding
Verzamel bij voorkeur ochtendurine. Indien dit niet mogelijk is, dient u urine te verzamelen die minimaal 3 uur in de blaas heeft gezeten. Wanneer uw behandelend arts uw urine wil laten testen op een geslachtsziekte (SOA), is het belangrijk dat u het eerste deel van de urine inlevert. Voor alle overige onderzoeken moet u het middelste deel van uw urine inleveren; de zogenaamde middenstroomurine. Dat betekent dat u het eerste beetje urine in het toilet plast, het tweede gedeelte opvangt in het potje en het laatste deel weer in het toilet plast.

Afname
– Draai het deksel van het potje;
– Let er hierbij op de u de sticker aan de bovenkant van het deksel niet losmaakt, hier zit een scherpe naald onder;
– Raak het staafje aan de binnenkant van het deksel niet aan;
– Vul het potje tot halverwege;
– Draai daarna het deksel zorgvuldig op het potje om lekken te voorkomen;
– Houd het potje rechtop;
– Lever de urine zo snel mogelijk in. Als dit niet direct mogelijk is bewaar het potje dan hooguit enkele uren in de koelkast.

Inleveren
U kunt het urine potje inleveren in het bakje bij de balie. U dient altijd van te voren te bellen met de assistente. Zij zal u een paar vragen stellen.  Dit heeft de huisarts nodig ter beoordeling.

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten.

 

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • het meten van de bloeddruk (eenmalige meting dan wel aansluiting aan een 24h-meter)
 • bloeddruk en cholesterolspreekuur (het zg. CVRM-spreekuur)
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suikercontrole
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • injecties
 • zwachtelen en tapen
 • hoortest
 • enkel- arm index meting (bepaling doorgankelijkheid slagaders benen)
Translate »

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Skip to content