Zorgaanbod

Tweede Exloermond balie huisarts

Onze werkwijze

Wij zijn een moderne huisartsenpraktijk in het Monden gebied van Drenthe. Om u meer persoonlijke aandacht te kunnen geven maken we gebruik van innovatieve technologie en diverse e-health oplossingen.
.
U communiceert met ons via de webapplicatie op uw smartphone, tablet of computer. De webapplicatie helpt u om veel zaken zelfstandig te regelen, zoals het maken van afspraken, chatten of bestellen van chronische medicatie. Vraag uw inloggegevens aan bij uw eerste bezoek.
.

ECG Noorderdokters Drenthe

Zorgaanbod

De Huisartsenpraktijk Tweede Exloermond biedt een breed pakket aan zorg, al dan niet in samenwerking met ketenpartners. Deze zorg is onderverdeeld in een basisaanbod, aanvullend en bijzonder aanbod.

Uitgebreide diagnostiek en behandeling

Naast het gebruikelijke huisartsgeneeskundige zorgaanbod kunt u bij ons terecht voor het verrichten van ECG, longfunctie onderzoek, 24 uurs bloeddrukmeting, bloedvat onderzoek, Cyriax injecties (gewrichtsinjectie therapie), het plaatsen van spiraaltjes en bloedonderzoek. Daarnaast maken wij gebruik van genetisch onderzoek (farmocogenetische afdeling van de ErasmusMC) voor de start van langdurig medicijngebruik met als doel bijwerkingen van medicijnen te minimaliseren.

Aanvullend zorgaanbod

U kunt op onze praktijk terecht voor o.a. echografie, oogheelkundige diagnostiek, chirurgie onder lokale verdoving zoals blefaroplastiek (ooglift reconstructie), vasectomie (sterilisatie bij mannen), behandeling van triggerfinger, polsganglion, sinus pilonidalis en huidtumoren etcetera

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is  zorg en ondersteuning welke erop gericht is de patiënt(te) met een levensbedreigende en ongeneeslijke ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.  Wij zijn van mening dat deze zorg zoveel mogelijk in de thuissituatie geboden moet kunnen worden.  Samen met onze verpleegkundigen en verzorgenden van de thuiszorg organisaties doen wij ons uiterste best om deze zorg zo goed mogelijk vorm te geven.

Blefaroplastiek (ooglift reconstructie)  

Blefaroplastiek (ooglift reconstructie) van het bovenste ooglid.
.
Een blepharoplastiek is een correctie van de bovenste of onderste oogleden. Hierbij wordt een teveel aan huid en weefsel wordt verwijderd. Deze ingreep biedt vaak een oplossing voor medische klachten zoals druk op de ogen, hoofdpijn, tranende ogen en gezichtsveldverlies.
.
Bij een blepharoplastiek worden de volgende stappen doorlopen:

 • Het eerste consult waarin de wensen worden besproken en de ogen worden onderzocht
 • Op de dag van de operatie wordt het overtollige vel afgetekend
 • Met een paar kleine injecties wordt u verdoofd
 • De gehele zone wordt gedesinfecteerd
 • De huid en overtollig weefsel worden weggenomen
 • De wond wordt gehecht
 • Bij de nacontrole een week later worden de hechtingen verwijderd
 • Na de ingreep kunt u enkele weken last van de zwellingen houden. Het zal ook enige weken duren voordat het litteken in de oogkasplooi zal vallen.

De kosten van deze ingreep bedraagt in totaal  € 550,-

Noorderdokters Blefaroplastiek
Vesectomie Noorderdokters Groningen

Vasectomie (sterilisatie bij mannen)

Een vasectomie is een eenvoudige ingreep waarbij de operateur de zaadleiders onderbreekt. Deze  veilige vorm van anticonceptie voorkomt dat zaadcellen het zaadvocht bereiken tijdens de geslachtsgemeenschap. De volgende punten zijn van belang:
.

 • Om infectie te voorkomen, vindt de ingreep onder steriele omstandigheden plaats. Voorafgaand aan de ingreep ontsmetten wij het gebied rond de balzak met een vloeistof. Wij vragen u zelf de haren op en rond de balzak te scheren of te verwijderen met een ontharingscrème. Dit kunt het best thuis doen.
 • Neemt u voor ná de ingreep een strak zittende onderbroek of zwembroek mee. Deze houdt u zeker tot 24 uur na de ingreep aan.
 • Zelf autorijden na de ingreep raden wij af; wij adviseren u een lift naar huis te regelen.

De vasectomie gebeurd onder plaatselijke verdoving. Na desinfectie van de balzak krijgt u in de huid van de balzak links en rechts een kleine verdovende injectie met een dunne naald. Vervolgens wordt er een kleine snede links en rechtsgemaakt, waarbij de zaadleiders worden doorgenomen. In sommige gevallen kan volstaan worden met 1 snede. Een klein deel van de zaadleiders wordt verwijderd waarna de zaadleiders worden afgebonden.  Hierna worden de  wondjes gehecht met oplosbare hechtingen. Tijdens de ingreep voelt u een kortdurend een trekkend, gevoel in met name de liezen, omdat de zaadleider door het lieskanaal loopt. Soms geeft dit een wee gevoel in de buik. De ingreep duurt ongeveer twintig minuten inclusief het ontsmetten.

Na de ingreep

Wij adviseren u gedurende een paar dagen een strakke onderbroek of zwembroek te dragen. Om nabloeding te voorkomen, doet u de rest van de dag rustig aan. Na één dag mag u weer douchen. Als de verdoving is uitgewerkt, kan het gebied van de balzak en liezen pijnlijk worden. Zolang u bloedverlies heeft, raden wij u aan geen ibuprofen te slikken of alcohol te drinken. Door de bloedverdunnende werking vergroot dit namelijk de kans op een nabloeding. De volgende dag kunt u in het algemeen weer aan het werk gaan. De eerste dagen na de operatie vermijdt u zware werkzaamheden.
.
Gedurende één week mag u niet fietsen, sporten, in bad, zwemmen, naar de sauna of zwaar tillen. Na één week is geslachtsgemeenschap weer toegestaan. De hechtingen lossen vanzelf op, dit kan één à twee weken duren. U bent de eerste 3 maanden niet steriel en dient dus te zorgen voor goede anticonceptie gedurende die tijd. Na 3 maanden moet het zaad onderzocht worden in het ziekenhuis.  De uitslag is bij ons anderhalve week later bekend.
.
De kosten voor de ingreep bedraagt  € 300,- De kosten voor het zaadonderzoek is hier niet bij inbegrepen. U moet hierbij rekening houden met ongeveer  € 40,- te voldoen aan het ziekenhuis.

Translate »
Call Now Button