Middenlaan 57

9571 CE Tweede Exloërmond

0599-671209

Bij spoed toets 1

Zorgaanbod

Tweede-Exloermond-dokter-de-Vijlder

Onze werkwijze

Wij zijn een moderne huisartsenpraktijk in het Monden gebied van Drenthe. Om u meer persoonlijke aandacht te kunnen geven maken we gebruik van innovatieve technologie en diverse e-health oplossingen.

U communiceert met ons via de webapplicatie op uw smartphone, tablet of computer. De webapplicatie helpt u om veel zaken zelfstandig te regelen, zoals het maken van afspraken, chatten of bestellen van chronische medicatie. Vraag uw inloggegevens aan bij uw eerste bezoek.

Zorgaanbod

De Huisartsenpraktijk Tweede Exloermond biedt een breed pakket aan zorg, al dan niet in samenwerking met ketenpartners. Deze zorg is onderverdeeld in een basisaanbod, aanvullend en bijzonder aanbod.

Naast het gebruikelijke huisartsgeneeskundige zorgaanbod kunt u bij ons terecht voor het verrichten van ECG, longfunctie onderzoek, 24 uurs bloeddrukmeting, bloedvat onderzoek, Cyriax injecties (gewrichtsinjectie therapie), het plaatsen van spiraaltjes en bloedonderzoek. Daarnaast maken wij gebruik van genetisch onderzoek (farmocogenetische afdeling van de ErasmusMC) voor de start van langdurig medicijngebruik met als doel bijwerkingen van medicijnen te minimaliseren.

U kunt op onze praktijk terecht voor o.a. echografie, oogheelkundige diagnostiek, chirurgie onder lokale verdoving zoals blefaroplastiek (ooglift reconstructie), vasectomie (sterilisatie bij mannen), behandeling van triggerfinger, polsganglion, sinus pilonidalis en huidtumoren etcetera

Palliatieve zorg is  zorg en ondersteuning welke erop gericht is de patiënt(te) met een levensbedreigende en ongeneeslijke ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.  Wij zijn van mening dat deze zorg zoveel mogelijk in de thuissituatie geboden moet kunnen worden.  Samen met onze verpleegkundigen en verzorgenden van de thuiszorg organisaties doen wij ons uiterste best om deze zorg zo goed mogelijk vorm te geven.

Blefaroplastiek (ooglift reconstructie)

Blefaroplastiek (ooglift reconstructie) van het bovenste ooglid.

Een blepharoplastiek is een correctie van de bovenste of onderste oogleden. Hierbij wordt een teveel aan huid en weefsel wordt verwijderd. Deze ingreep biedt vaak een oplossing voor medische klachten zoals druk op de ogen, hoofdpijn, tranende ogen en gezichtsveldverlies.

Bij een blepharoplastiek worden de volgende stappen doorlopen:

 • Het eerste consult waarin de wensen worden besproken en de ogen worden onderzocht
 • Op de dag van de operatie wordt het overtollige vel afgetekend
 • Met een paar kleine injecties wordt u verdoofd
 • De gehele zone wordt gedesinfecteerd
 • De huid en overtollig weefsel worden weggenomen
 • De wond wordt gehecht
 • Bij de nacontrole een week later worden de hechtingen verwijderd
 • Na de ingreep kunt u enkele weken last van de zwellingen houden. Het zal ook enige weken duren voordat het litteken in de oogkasplooi zal vallen.

 

De kosten van deze ingreep bedraagt in totaal  € 550,-

Vasectomie (sterilisatie bij mannen)

Een vasectomie is een eenvoudige ingreep waarbij de operateur de zaadleiders onderbreekt. Deze  veilige vorm van anticonceptie voorkomt dat zaadcellen het zaadvocht bereiken tijdens de geslachtsgemeenschap.

De volgende punten zijn van belang:

 • Om infectie te voorkomen, vindt de ingreep onder steriele omstandigheden plaats. Voorafgaand aan de ingreep ontsmetten wij het gebied rond de balzak met een vloeistof. Wij vragen u zelf de haren op en rond de balzak te scheren of te verwijderen met een ontharingscrème. Dit kunt het best thuis doen.
 • Neemt u voor ná de ingreep een strak zittende onderbroek of zwembroek mee. Deze houdt u zeker tot 24 uur na de ingreep aan.
 • Zelf autorijden na de ingreep raden wij af; wij adviseren u een lift naar huis te regelen.


De vasectomie gebeurd onder plaatselijke verdoving. Na desinfectie van de balzak krijgt u in de huid van de balzak links en rechts een kleine verdovende injectie met een dunne naald. Vervolgens wordt er een kleine snede links en rechtsgemaakt, waarbij de zaadleiders worden doorgenomen. In sommige gevallen kan volstaan worden met 1 snede. Een klein deel van de zaadleiders wordt verwijderd waarna de zaadleiders worden afgebonden.  Hierna worden de  wondjes gehecht met oplosbare hechtingen. Tijdens de ingreep voelt u een kortdurend een trekkend, gevoel in met name de liezen, omdat de zaadleider door het lieskanaal loopt. Soms geeft dit een wee gevoel in de buik. De ingreep duurt ongeveer twintig minuten inclusief het ontsmetten.

Wij adviseren u gedurende een paar dagen een strakke onderbroek of zwembroek te dragen. Om nabloeding te voorkomen, doet u de rest van de dag rustig aan. Na één dag mag u weer douchen. Als de verdoving is uitgewerkt, kan het gebied van de balzak en liezen pijnlijk worden. Zolang u bloedverlies heeft, raden wij u aan geen ibuprofen te slikken of alcohol te drinken. Door de bloedverdunnende werking vergroot dit namelijk de kans op een nabloeding. De volgende dag kunt u in het algemeen weer aan het werk gaan. De eerste dagen na de operatie vermijdt u zware werkzaamheden.

Gedurende één week mag u niet fietsen, sporten, in bad, zwemmen, naar de sauna of zwaar tillen. Na één week is geslachtsgemeenschap weer toegestaan. De hechtingen lossen vanzelf op, dit kan één à twee weken duren. U bent de eerste 3 maanden niet steriel en dient dus te zorgen voor goede anticonceptie gedurende die tijd. Na 3 maanden moet het zaad onderzocht worden in het ziekenhuis.  De uitslag is bij ons anderhalve week later bekend.

De kosten voor de ingreep bedraagt  € 300,- De kosten voor het zaadonderzoek is hier niet bij inbegrepen. U moet hierbij rekening houden met ongeveer  € 40,- te voldoen aan het ziekenhuis.

stetoscoop
Translate »

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Skip to content