Middenlaan 57

9571 CE Tweede Exloërmond

0599-671209

Bij spoed toets 1

Samenwerking

dokter-en-kind-mama

Samenwerking

Noorderdokters is een nauw samenwerkingsverband tussen  de huisartspraktijken  Valthermond, Tweede Exloërmond en Nieuw Weerdinge.  Tevens werken wij samen met Medisch Centrum Noorderbreedte in Nieuw Buinen en thuiszorgorganisaties Icare en Buurtzorg, GGZ,  Fysiotherapie Musselkanaal en het sociaal wijkteam Borger Odoorn.

In dit samenwerkingsverband  wordt de patiënt multidisciplinair benaderd, wat betekent dat de kennis en ervaring van veel verschillende zorgverleners wordt ingezet voor de begeleiding van met name patiënten met chronische ziektebeelden.
.

 

Diëtiste

Wij werken samen met ‘Lekker Beter Gezond’: dieet en leefstijl advies. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u contact opnemen:

Gezonde-voeding
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Wij werken nauw samen met de fysiotherapiegroep Musselkanaal. Fysiotherapie Musselkanaal / BAG Kanaalstreek is een innoverende praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie met een belangrijke regionale functie in Zuidoost Groningen.

 
Jeroen Prummel, fysiotherapeut/manueel therapeut

Onze website

 

Optometrie

Optometrie is een relatief nieuw vak. Pas sinds 1998 is het een officieel erkend en wettelijk beschermd beroep. Dat betekent dat niet iedereen zich optometrist mag noemen. Zij vallen, net als fysiotherapeuten, artsen en verpleegkundigen onder de wet BIG (beroepen individuele gezondheidszorg), en hebben daardoor een beschermde titel. 

Na een 4 jarige HBO-opleiding wordt de optometrist in staat geacht om het oog te onderzoeken en afwijkingen te herkennen. Hij onderzoekt het oog van binnen en van buiten, vaak met behulp van diagnostische oogdruppels. Het gebruik van deze oogdruppels is dan ook voorbehouden aan artsen en optometristen. Hij of zij heeft dus een zuiver diagnosticerende functie. Anders dan een oogarts zal de optometrist niet behandelen. De optometrist is een zelfstandige beroepsbeoefenaar die meestal werkzaam is in ziekenhuizen en klinieken. Ook de betere opticiens hebben soms een optometrist in dienst. Naast de onderzoekende functie is de optometrist ook de aangewezen persoon voor het aanmeten van brillen en contactlenzen, het begeleiden van patiënten bij refractiechirurgie (ooglaseren) en bij staaroperaties.

 

In Valthermond hebben we sinds begin dit jaar de beschikking over een optometrist. Omdat vooral mensen met diabetes (suikerziekte) en hypertensie(hoge bloeddruk) afwijkingen aan organen kunnen gaan vertonen zijn we begonnen met een intensieve screening van deze patiënten. Ook een uitgebreid oogheelkundig onderzoek hoort hierbij. De praktijk is verbouwd om ruimte te creëren zodat aanpalende beroepsbeoefenaren, zoals de optometrist, hun werk in alle rust kunnen doen bij ons in de praktijk.

 

Onze optometrist is Daniël Gerritsen. Hij rondde zijn studie Optometrie aan de Hogeschool van Utrecht in 1999 succesvol af. Naast zijn werkzaamheden voor onze praktijken is hij ook werkzaam als optometrist en vestigingsmanager bij Eyescan Oogzorgkliniek Drenthe in Emmen.. Hij is lid van de O.V.N. (Optometristen Vereniging Nederland) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.
 
Om een indruk te krijgen wat de optometrist doet kunt u ook eens op de volgende website kijken: Website voor meer informatie

Optometrist

Psycholoog

Mensen kunnen het moeilijk hebben met zichzelf of in de omgang met anderen. Soms lukt het niet om er op eigen kracht uit te komen. Dan kan deskundige hulp van een eerstelijnspsycholoog nodig zijn.

 

 

De eerstelijnspsycholoog is universitair opgeleid tot gezondheidszorgpsycholoog en heeft zich gevestigd in de eerstelijns zorg (ook uw huisarts werkt in deze lijn van zorg, ziekenhuis en psychiatrie werken in de tweede lijn). De term eerstelijnspsycholoog geeft aan, dat u bij deze psycholoog in principe altijd terecht kunt. Ongeacht uw leeftijd. Ongeacht uw hulpvraag. Alleen, maar ook samen met uw partner of met uw kind. De eerstelijnspsycholoog kenmerkt zich door:
* hulpverlening bij u in de buurt,
* eenvoudige bereikbaarheid en beperkte wachttijden,
* probleemaanpak op maat en een oplossingsgerichte werkwijze,
* 8 sessies vergoeding uit het basispakket van uw ziektenkostenverzekering (per 2008)
De psycholoog zal met u bespreken welke de klachten of problemen zijn en welke de achtergronden daarvan kunnen zijn. Hij maakt vervolgens met u een plan van aanpak. Hij werkt met gesprekken (individueel, relatie, gezin) en oefeningen. Daarnaast gebruikt hij uitleg, advies, training en tests. Zonodig zijn ook lichaamsgerichte methoden (ontspanning, ademinstructie) en hypnose mogelijk.

 

Heeft u:
* psychische klachten, zoals spanning, angst, woede, schuldgevoel, somberheid (“in de knoop”), rouw,
* lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, maagpijn of benauwdheid, waarvoor geen duidelijke
medische verklaring is gevonden,
* moeite met het opkomen voor uzelf,
* problemen met uw werk bijv. door overbelasting, opgebrand voelen, conflicten, dreigend ontslag,
* levensvragen rondom opleiding, loopbaan, zingeving,
* last van piekeren, last van een negatief zelfbeeld,
* last van dwanghandelingen of –gedachten,
* problemen in relaties, thuis of daarbuiten,
* slaapproblemen, seksuele problemen, eetproblemen,
* moeilijkheden met opvoeding van kinderen,
* problemen met ouder worden,
* problemen met verwerking van ervaringen, zoals ingrijpende gebeurtenissen, verlies, scheiding,
* problemen, die u geheim moet houden?
Ga dan naar de eerstelijnspsycholoog voor hulp. Denk niet te snel, dat u er alleen uit moet zien te komen. Of dat alles erger moet worden voordat u hulp kunt krijgen. Hoe vroeger u er bij bent hoe beter de eerstelijnspsycholoog u snel en effectief hulp kan bieden.

U kunt uw huisarts om verwijzing vragen of deze zal u uit zichzelf verwijzing.

Sociaal team 'De Monden'​

Voor inwoners van 1e & 2e Exloërmond, Valthermond, 2e Valthermond en Zandberg.
Locatie: MFA ’t Brughuus. Vrijheidslaan 11 Valthermond
Telefoonnummer: 0800-2009 (bereikbaar op werkdagen van 8.30u – 17.00 uur)
.
Vragen over hulp en ondersteuning? Het sociaal team is er voor u.
.
De medewerkers van het sociaal team zijn er om met u mee te denken als u vragen of zorgen hebt over uw persoonlijke situatie. In het sociaal team werken mensen die u graag informatie en advies geven, met u meedenken en als het nodig is helpen bij het vinden van een oplossing die goed bij u past. U kunt bij het sociaal team bijvoorbeeld terecht met vragen over uw gezondheid, hulp die u nodig heeft met uw dagelijks leven, psychische problemen, de opvoeding van uw kind, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, verslaving, woonproblemen of overlast.
.
Wilt u graag een gesprek met een medewerker van het sociaal team? Kom dan gerust binnen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.
e-mail: demonden@sociaalteamsborgerodoorn.nl
Bron: https://www.socialeteamsborgerodoorn.nl/

 
assistente-met-oudere-patient
Translate »

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Skip to content